Empezamos temporada de programas y en esta ocasión comenzamos con interesantísima iniciativa en la que la P.A.E. ha tenido, y confiamos que tendrá en el futuro, participación desde su primera edición, o casí.

Se trata de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya

Inspiradas en las Book Town, esta iniciativa nace en Cataluña en el año 2008 de la mano de Mireia Pla y Enric Puy con Bellprat como punta de lanza. Hoy la iniciativa se desarrolla en cuatro localizaciones: Cervera, MontBlanc, L’Escala y La Pobla de Segur.

Como podéis leer en su Web.

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya és una iniciativa de VilaDelLlibre.CAT i neix com una proposta adreçada a petits indrets rural, o bé a zones de pobles i ciutats de major grandària, que creuen en la cultura com a motor per reactivar-se socialment i econòmicament.

Una vila del llibre recupera espais i els reconverteix en llibreries de segona mà o en llocs de creació que rescaten els oficis del llibre (enquadernació, cal·ligrafia, impressió artesana, il·lustració…). A més, ofereix programes d’activitats basats en la literatura, pensats per a tots els públics, que es poden exercir de manera estable o com a trobades puntuals de petit i gran format (tallers, presentacions de llibres, trobades amb autors, exposicions, festivals del llibre…). Propostes que permeten descobrir d’una forma sorprenen el territori.

La Xarxa de Viles del Llibre va tenir els seus inicis el 2008 en un petit poble de la comarca de l’Anoia, Bellprat, on els centenar d’ habitants que allà hi vivien van somiar es podien emular altres pobles d’Europa que havien decidit convertir-se en booktown (pobles llibre). 10 anys després, l’esperit de Bellprat s’ha escampat i la Xarxa de Viles del Llibre la formen quatre pobles booktown a Catalunya –Cervera (La Segarra), Montblanc (Conca de Barberà), La Pobla de Segur (Pallars Jussà) i L’Escala (Alt Empordà)– que en conjunt han celebrat 8 festivals literaris amb la presència d’importants personalitats de la cultura i la societat civil.

 

Aquí podéis escuchar el programa completo y si os han quedado ganas de más, tenéis nuestro canal de ivoox donde podéis disfrutar de los 37 programas que ya llevamos a la espalda.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.